Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
ecah ulala

K a w a n :)
18 Sep 2012 | 13:44 | 0 comments
Assalamualaikum :)


                                                          whatever :3

Kawan memang penting kan. Kalau takde kawan agak-ii kite boleh hidup tak ? brr -_-
Mesti lah boleh kan . family selalu ade buat kite. Eh nak cari kawan yang ade time susah senang kite mmg sukar beb. Aku nak bgtw yg aku da putus kawan dengan BFF aku. Wth is BFF? Ni mesti kaum perempuan yang cipta. Kalau kaum lelaki sebut "We are friends forever. I love you guys", mesti geli. Gila la geli ah. Haha ! btw kawan aku niyh mmg penting diri sendiri ah. Tolongg ahh ! takkan kau nak ade dengan aku time susah kau je. ? Time kau senang ? SENANG jugak kau melupakan aku en ? hrr .. Kalau lah aku ada 10 mmbe mcm kau niyh ! Rela kawan dengan berukk jeh ! Wkakaka .
Aku sebenarnya tak tahu gak nak cakap macam mana. Cuma aku nak cakap takkan sebab pakwe kau ? Kau nak PUTUS KAWAN dengan aku kan. Tapi aku tak kesah pund kalau kau taknak kawan aku ! Sebab .... RAMAI lagi lah s'yall yang nak kawan dengan aku . then, buat ape aku kawan dengan budak yang PENTING kan diri sendiri kan. Buang mase aku jelarh. Korang tahu tak bila seseorang tu menjadi terlampau rapat, pasti salah seorang akan ada perasaan menyampah? Seriously, even aku dengan kawan baik aku, aku tak akan buat semua benda sekali. Maksud aku, life masing-masing. Tak perlu pergi kelas bersama-sama. Tak perlu nak turun ke canteen sama-sama.  Sebab bila stick untuk satu masa yang lama, perasaan menyampah mungkin sebab dah tau perangai buruk seseorang tu akan muncul. Hurm. Sebenarnya kan, aku tak tau macam mana nak describe benda ni. Tapi perkara ni dah berkali terjadi kat aku. Sebab kadang-kadang, kita akan rasa bosan dengan jokes dia. Kadang-kadang, kita akan rasa sakit hati dengan cara dia gelak dan sebagainya. hurm .. -,- Then,
Normally, seseorang itu akan utamakan kekasih dari kawan. Itu 80% benar. Dan benda ni boleh meretakkan hubungan. Contohnya, Si lelaki couple dengan Si perempuan. Si lelaki curang. Kawan Si perempuan dapat tahu. Kawan Si perempuan bagi tahu Si perempuan. Ingat Si perempuan akan percaya? Confirm tak percaya punyalah. Dan gaduh la pasal kes kononnya kawan Si perempuan jealous yang Si perempuan ada balak dan macam -macam lagi. Dah banyak kali aku lepak kat forum, dan isu ni adalah isu yang tipikal. Last-last baru menyesal bila hilang kawan, hilang boyfriend(s).


wujudkah lagi kawan yang sejati di muka bumi ini?


  
 
Saya senyum, tak bermakna saya gembira.

Assalamualaikum hello hye. Today... I feel like want to share something about friends. Dalam hidup ni, semua orang ada kawan. Tak kiralah baik atau jahat. Pasti! semua orang ada. Saya juga. awak juga. Kadang-kadang kita perasan, masa kita senang, ramai yang ada. masa kita gembira dia orang pun gembira. masa kita ketawa , dia orang pun ketawa. Tapi mana dia orang masa kita susah? masa kita sedih? masa kita perlukan seseorang untuk dengar cerita kita? rintihan kita? masalah kita? semua pergi. semua lari. Semua tak sanggup untuk tolong. Sedangkan masa mereka susah, sedih , ada masalah, kita orang pertama akan tanyakan kenapa. menjadi pendengar yang paling setia . Saya terfikir, masih wujudkah kawan yang ada masa kita susah dan senang?

dalam seumur hidup saya, saya belum pernah jumpa kawan yang betul-betul ada dengan saya masa senang dan susah. saya tau dan semua orang tau, nobody is perfect. Well no one. mungkin seseorang tu tak sempurna untuk selesaikan masalah kita tapi at least dia orang boleh jadi pendengar setia dalam hidup kita. tanyakan kenapa. Akan cakap "saya tau awk tak okay, jadi jangan cakap yang awk okay" . Akan cakap "saya nampak air mata awak jatuh di sebalik senyuman palsu itu. tell me. Kenapa?" Sedih bila tau kita ni bukan sesape pada mata "kawan baik" kita tu sendiri.

Semua orang perlukan seseorang untuk mendengar masalah kita, bukan hanya mendengar masalah mereka. Tidak pun dapat selesaikan, adalah dikala masa kita perlukan. Relaxkan kita. Nasihatkan kita. Air mata jatuh bila mengenangkan saya sebenarnya seorang remaja yang sunyi. Yang tiada siapa-siapa dikala susah. Disebabkan bila saya bercerita , mereka semua tidak pernah mendengar, kerana itulah saya lebih memilih untuk pendam dalam hati. lebih memilih untuk melepaskan masalah di twitter, blog. apa sahaja yang tidak membabitkan orang lain. Dan kerana itu saya sedih... saya sedih bila dapat tau Amir masuk asrama. Sebab selama ni, cerita saya, masalah saya, saya ceritakan dekat dia. Dia amat memahami saya. tapi... bayangkan bila dia terpaksa masuk, saya? Hidup sunyi. sedih. Hati terlampau sakit. Dunia semakin gelap, air mata berterusan jatuh, semangat hilang.

I know life isn't always a bed of roses. Sometimes you must face the difficulties in life, so you will be strong. you will be tough. Sometimes you must face the "danger" so Allah will give you courageous. Cukup pada saat ni. masa ni. Detik ni. Saya akan cuba cari kawan yang betul-betul sejati. Dan saya , akan terus jadi Athirah yang sama. Di mana seorang perempuan yang lebih memilih untuk mendengar cerita orang dari ceritakan tentang diri sendiri. saya tak kesa. Saya tak mau menyusahkan sesiapa untuk dengar rintihan saya. Masalah saya. Walaupun saya betul-betul inginkan seorang kawan yang akan ada bila susah dan senang, tapi... sumpah! Yang akan ada itu nanti seorang yang begitu ikhlas dengar segalanya.

Pernah sekali saya bercerita dekat seseorang. Saya cerita. Saya harapkan dia bagi response. tapi tak! saya silap. Dia langsung tak perasan cerita saya. Dia lebih memilih untuk tukar topik. Saya rasa sangat teruk. Sedangkan cerita dia. Saya dengar dan teliti walaupun tiada kaitan dalam hidup saya. Walaupun kadang kadang cerita dia tu agak bosan dan tidak menarik. Saya teruskan mendengar. selesaikan. sebab saya bukan seorang perempuan yang suka kecilkan hati orang. Kadang-kadang kalau dia tipu, walaupun saya da tau, saya tetap diamkan sebab tak nak dia tak selesa dengan saya. malu dengan saya. saya tak tau apa yang buatkan saya jadi macam ni. mungkin inilah diri saya yang sebenar. yang "kawan-kawan" patut tau. To you, anggaplah saya ni hanya masa silam awak. Saya tak layak nak berkawan dengan awak. Awak pun dah malas nak kawan dengan sayakan? anggap jelah rantai couple tu sebagai tanda kenangan dalam hidup kita. anggap jela video tu kali terakhir untuk awak. saya dah terlampau kecewa... maafkan salah saya dari hujung rambut sampai hujung kaki.

dan awak.... Saya sangat kecil hati. Apa fungsi saya dalam hidup awak kalau tak nak kongsi masalah? Awak sedih saya sangatlah sedih. Memang saya tau awak tak suka dipaksa tapi at least awak tau yang saya ikhlas nak amek tau. ikhlas tolong awak. tapi saya tau.. saya tiada nilai dalam hidup awak. stranger yang hanya datang kejap dan pergi takkan kembali lagi.

"The reason I hate to story to others as they just good listener not an understander.." dan saya faham melalui kata-kata awak ni.... Saya tak akan jadi seseorang yang akan memahami awak la ni? terima kasih. kata-kata awak sangat melukai hati saya. entah kenapa................. saya sedih bila tiada orang percaya saya. saya cuba jadi kawan yang baik dalam hidup awak. saya tak harapkan balasan. saya cuma nak tau kenapa awak sedih sedangkan awak tak suka saya sedih. saya menangis. You think you are the only one who had been hurt? Me too.... Like seriously... fucking hurt. Okay saya da penat . Hopefully you enjoy reading this :* Assalamualaikum :)

Older Post | Newer Post
Disclaimer



Bonjour fellas! Thank you for your visit and do leave your footprint on my tagboard. *wink

Navigations

Entries About Links

Tagboard



Put your shoutmix code here. The width must be 200px - 230px only.

Music Box




Credit